آیا از یبوست و عدم دفع مناسب رنج می برید؟ آیا می دانید چگونه مشکلات یبوست را درمان کنید؟ در این مقاله می خواهیم در مورد این بیماری و روش های درمان آن برای شما بگوییم. مشکلات دفع یکی از مشکلات رایج زنان و مردان است. به طور کلی، 3 درصد از آنها مردم جهان مشکلات روده دارند که 50 درصد از بیماران بی حرکت هستند. مشکلات کنترل مدفوع بیشتر در افراد مسن رخ می دهد اما متاسفانه این بیماری در زنان جوان پس از زایمان طبیعی نیز به دلیل پارگی عضلات کنترل کننده مدفوع و عدم درمان بروز می کند. مشکلات جسمی باعث آسیب های روحی جبران ناپذیری می شود. عدم اعتماد، عدم حضور اجتماعی و انزوا.
در زیر توضیحات دکتر لیلا قربانی در مورد درمان يبوست در خانم ها را می خوانید.
انوع اختلال دفع: اختلالات دفع به طور کلی به دو دسته تقسیم می شوند: اختلال دفع مدفوع: یبوست و اجابت مزاج کمتر 3 بار در هفته، زور زدن یا استفاده از دست برای اجابت مزاج، درد شکم، نفخ برای اجابت مزاج از این دسته هستند. کنترل ضعیف مدفوع
علل یبوست و اختلالات مدفوع: دلایل مختلفی برای ایجاد این بیماری وجود دارد که در زیر به آنها اشاره می کنیم:
سکته مغزی
تومور مغزی
ام اس
پارکینسون
بواسیر
دیابت
افتادگی لگن
کم کاری تیروئید
چسبندگی های روده ای
بیماری مادر زادی سیستم عصبی روده ای
عوارض استفاده از داروهایی مانند داروهای ضدافسردگی، فشار خون
پیشگیری از یبوست: دستشویی رفتن نامناسب یکی از عوامل مهم این بیماری است. رژیم غذایی نامناسب و کم تحرکی یکی دیگر از عوامل موثر در ابتلا به این بیماری است. با اصلاح زمان دفع خود می توانید در پیشگیری از این بیماری موثر باشید. بهترین زمان برای دفع بعد از صبحانه است. برای جلوگیری از اختلالات دفع، هر روز بعد از صبحانه، بعد از خواب و بعد از غذا اجابت مزاج داشته باشید تا دستشویی رفتن به یک عادت همیشگی تبدیل شود. ورزش علاوه بر فواید فراوانی که دارد می تواند به پیشگیری و حتی درمان این بیماری کمک کند.
راهکارهای درمان اختلال دفع زنان: روش های مختلفی برای درمان اختلالات دفع ادرار وجود دارد. برای بیماران مبتلا به افتادگی رحم، جراحی رحم و اصلاح محل آن میتواند به درمان این بیماری کمک کند. اصلاح عادات بد و خوردن درست قبل از انتخاب جراحی برای درمان یبوست می تواند به حل این مشکل کمک کند. تغذیه صحیح:
درمان دقیق و هدفمند از طریق رژیم غذایی امکان پذیر است و استفاده از داروها در مراحل بعدی درمان قرار می گیرد.
با این رژیم می توانید یبوست خود را بهبود بخشید.
روزانه 12 لیوان آب بنوشید تا ادرارتان سفید یا زرد کمرنگ بماند.
انجیر خشک را از شب قبل خیس کنید و با معده خالی بخورید. بعد از آن یک لیوان آب بنوشید.
3 تکه میوه سرشار از فیبر بین وعده های غذایی مصرف کنید.
قبل از غذا یک کاسه سالاد با روغن زیتون بخورید.
از خوردن غذاهای چرب، سرخ شده و برنج خودداری کنید.