1. من به خاطر بارداری خارج از رحمی فقط یه لوله رحمی دارم. یعنی احتمال بارداریم نصف میشه؟

لوله های رحمی و رحم با سلول های گیرنده ای پوشانده شده اند. در زمان تخمک گذاری، یک سیگنال شیمیایی ارسال می شود که این گیرنده ها را روشن می کند. آنها نیز سیگنالی را منتشر می کنند که گیرنده مشابهی را در تخمک و اسپرم به وجود می آورد تا در همان مکان، یعنی لوله رحمی همدیگر را ملاقات کنند. لوله های رحمی به تخمدان ها متصل نیستند. ساختارهای بسیار ظریف انگشت مانندی به نام فیمبریا در انتهای لوله رحمی وجو دارند که در زمان تخمک گذاری شروع به حرکت کرده و ایجاد یک خلا جزئی می کنند تا تخمک را به سمت انتهای لوله که نزدیکترین محل به آن است بکشند. این بدان معنی است که اگر فقط یک لوله رحمی دارید، فقط یک مجموعه گیرنده وجود دارد و یک مجموعه فیمبریا خلا ایجاد می کند، بنابراین تخمک به احتمال زیاد به آن لوله راه پیدا می کند حتی اگر تخمک در تخمدان دیگری تولید شود. تخمین های محافظه کارانه حاکی از آن است که تخمک تولید شده در طرف بدون لوله در حدود 15 تا 20٪ از اوقات قادر به پایین آمدن به سمت لوله باقیمانده است. این بدان معناست که باروری شما فقط حدود 30٪ تحت تأثیر قرار گرفته است یا اگر به شکلی دیگر به آن نگاه کنید، به این معنی است که با هر دوره قاعدگی (سیکل قاعدگی) حدود 70٪ فرصت بارداری دارید.

2. بهترین سن برای باردار شدن چه سنی میباشد؟

بهتر است بارداری بعد از ١٨ سال و قبل از ٣۵ سالگی اتفاق بیافتد، اما به طور کلی باید گفت بهترین سن بارداری در فاصله ٢٠ تا ٣٠ سالگی است.

3. من تنبلی تخمدان دارم و دکتر برام متفورمین تجویز کرده. اگه باردار بشم این دارو برای بچه خطرناک نیست؟

در خانم های مبتلا به تخمدان پلی‌کیستیک معمولا مقاومت به هورمون انسولین وجود دارد. از آنجایی که متفورمین به تنظیم قند خون و از سمت دیگر به رشد فولیکول‌ها، تحریک تخمک‌گذاری و در نتیجه افزایش شانس بارداری کمک می‌کند، این دارو جز داروهای ایمن در دوران بارداری بوده و اگر همزمان بارداری نیز اتفاق افتد مشکلی برای بارداری و جنین پیش نخواهد آمد.

4. سونوگرافی های دوران بارداری را چه زمانی باید انجام داد؟

به طور کلی در هریک از سه ماهه های اول ،دوم و سوم بارداری نیاز به انجام سونوگرافی برای سلامت جنین و جفت میباشد. در 3 ماهه اول: سونوگرافی اوایل بارداری جهت دیدن ساک حاملگی و بررسی قلب جنین ، همچنین سونوگرافی NT( غربالگری اول) برای بررسی چین پشت گردن جنین و بررسی کروموزومی جنین میباشد. در سه ماهه دوم : سونوگرافی آنومالی اسکن که بهترین زمان انجام آن در 18 هفتگی میباشد و جهت بررسی طبیعی بودن رشد اندام ها و ارگان های جنینی میباشد. در سه ماهه سوم : سونوگرافی معمول حاملگی برای بررسی وضعیت جنین و جفت و وزن گیری جنین و ... میباشد. ممکن است به غیر از سونوگرافی های روتین بارداری سونوگرافی های دیگری جهت بررسی های بیشتر جنین به تشخیص پزشک صورت گیرد مثلا سونوگرافی کالرداپلر و یا BPP که با توجه به وضعیت بارداری (سزارین قبلی و...) و بیماری های حین بارداری ( دیابت بارداری و فشارخون و...) توصیه به انجام آن میشود.

5. چه آزمایشاتی در این دوران بایدانجام  بدهم؟

آزمایشات روتین بارداری شامل آزمایشات چکاپ اول که در هفته 6 تا 10 بارداری انجام میشود و آزمایش های غربالگری ژنتیکی و کروموزومی جنین برای پیشگیری از سندروم داون سندروم تریزومی 13 و 18 و NTD ها که 2 مرحله میباشد .مرحله اول همراه با سونوگرافی NTکه در 11 تا 13 هفتگی (بهترین زمان 12 هفتگی) انجام میشود. مرحله دوم فقط آزمایش خون است که در هفته های 15 تا 20 بارداری (بهترین زمان 15 هفتگی) قابل انجام میباشد. و آزمایشات غربالگری دیابت که در 24 تا 28 هفتگی بارداری جهت پیشگیری از دیابت بارداری انجام میشود.

6. آیا در دوران بارداری می توانم به دندان پزشکی مراجعه کنم؟

همه اقدامات اورژانسی دندانپزشکی در دوران بارداری بلامانع است با این حال سعی کنید تا قبل از باردار شدن دندانهایتان را به دندان پزشک نشان داده و در صورت خرابی درمان کنید. خونریزی خفیف لثه در این دوران طبیعی است .

7. آیا در دوران بارداری میتوانم ورزش کنم؟

چنانچه قبل از بارداری به طور منظم ورزش میکردید ،به همان روال ادامه دهید. با این حال مراقب باشید ضربان قلبتان از 140 بار در دقیقه بالاتر نرود. در انجام ورزش زیاده روی نکنید .و از تمرینات بیش از حد و سنگین خود داری کنید.  به طور کلی اگر زنان حامله دچار خستگی بیش از حد نشوند و یا در معرض آسیب قرار نداشته باشند محدود کردن فعالیت ضرورت ندارد. درصورت نبود منع طبی ،زنان حامله  باید حدالامکان فعالیت فیزیکی منظم و با شدت متوسط را روزانه به مدت 30 دقیقه انجام دهند .شنا و رقص ورزش های کم خطری هستند که در این دوران توصیه میشوند . همچنین یوگا و تمرینات کششی برای تمدد اعصاب مفید هستند. دقت شود که باید از فعالیت هایی که با خطر بالای افتادن و صدمه به شکم همراه هستند خودداری کنید .همچنین باید از شیرجه از سکو پرهیز شود. نکته : برخی زنان مبتلا به اختلالات فشار خون ناشی از حاملگی ،زایمان زودرس ،جفت سرراهی یا بیماری های شدید قلبی یا ریوی بهتر است تحرک کمتری داشته باشند.

8. برای درمان یبوست و سوزش معده در بارداری چه باید بکنم؟

یبوست و سوزش معده در دوران بارداری بسیار شایع هستند . داروهای خنثی کننده اسید معده مانند امپرازول یا پنتاپرازول (البته با نظر پزشک) برای سوزش معده بسیار مفید هستند. برای برطرف کردن یبوست بهتر است: آب فراوان بنوشید. آلو سیاه ،سبزیجات سبز رنگ و برگدار مانند کلم پیچ و اسفناچ مصرف کنید.

9. آیا میتوانم در بارداری واکسن کزاز یا آنفولانزا تزریق کنم؟

بله ، واکسن کزاز و آنفولانزا در دوران بارداری منعی ندارد. واکسن کزاز هر 10 سال یکبار تزریق میشود در صورتی که از تزریق واکسن کزاز شما 10 سال گذشته است، با مراجعه به مراکز بهداشت میتوانید نسبت به تزریق آن اقدام نمایید. واکسن آنفولانزا نیز در نیمه شهریور ماه تزریق آن برای همه گروه های سنی خصوصا زنان باردار ،افراد مسن و کودکان الزامی است.

10. آیا دوران بارداری می توانم با همسرم نزدیکی داشته باشم ؟

نزدیکی در دوران بارداری منعی ندارد مگر در بارداری های پرخطر مانند دوقلویی ،جفت سرراهی،دهانه سرویکس کوتاه ،سابقه سقط های مکرر قبلی و... که با مشورت پزشک حتما صورت گیرد.

11. با حالت تهوع ،استفراغ و بی اشتهایی اوایل بارداری چه کنم؟

بسیاری از مادران حالت تهوع و استفراغ را در سه ماهه اول بارداری تجربه می کنند خوشبختانه این علائم پس از سه ماهه اول از بین می روند . برای کنار آمدن بر حالت تهوع و استفراغ سعی کنید مقدار غذا را در وعده های غذایی خود کم کنید. در وعده های غذایی خود، غذاهای بی مزه بگنجانید .بهتر است کربوهیدرات ها مانند نان تست یا بیسکویت نمک دار را بیشتر مصرف کنید .از خوردن غذاهای پر ادویه و چرب خود داری کنید.

12. تعداد جلسات لیزر موهای زائد چند جلسه است؟

باتوجه به شرایط هورمونی و پاسخ دهی فولیکول های مو افراد متفاوت است . (8-12 جلسه)

13. راه های پیشگیری از افتادگی کدام اند؟

ورزش تناسب بدنی پیشگیری از ایجاد یبوست انجام Rf واژینال

14. در صورت ایجاد هر گونه مشکلی در بارداری چه اقدامی باید انجام بدهم؟

با پزشک خود مشورت بفرمایید در صورت در دسترس نبودن پزشک به بیمارستان مراجعه کنید

15. استراحت بعد از انجام Rf واژینال چگونه باید باشد؟

هیچ گونه استراحتی نیاز نیست و میتوانید به کارهای روزمره خود بپردازید.

16. استراحت بعد از لبیاپلاستی چگونه باید باشد؟

استراحت نسبی تا 3-4 روز

17. استراحت بعد از تزریق چربی چگونه باید باشد؟

استراحت نسبی تا 3-4 روز

18. پریود منظم چگونه است؟

پریودی که در بازه ی زمانی21 تا 35 روز رخ دهد و بین سیکل ها لکه بینی وجود نداشته باشد.

19. آیا عفونت واژن در بارداری موجب سقط میشود؟

خیر

20. عفونت های واژینال در بارداری چه علائمی دارد؟

قرمزی، خارش و التهاب در واژن درد و سوزش در واژن و ناحیۀ بیرونی اطراف آن ترشحات بی‌بو و پنیری شکل یا مانند کرِم از واژن و اغلب سفید رنگ ناراحتی یا درد هنگام رابطۀ جنسی سوزش هنگام ادرار کردن

21. آیا دستگاه ترماژ چروک های عمیق را از بین میبرد؟

خیر وظیفه این دستگاه آبرسانی و جلوگیری از ایجاد چروک میباشد.

22. نخ های لیفت واژن تا چه مدت ماندگاری دارد؟

تا دو سال

23. آیا زایمان طبیعی موجب افتادگی میشود؟

خیر لزوما اینطور نیست به عوامل مختلفی مانند تعداد و کیفیت زایمان ها بستگی دارد و با ورزش و تقویت عضلات کف لگن میتوانید از آن پیشگیری کنید.

24. افتادگی مثانه چه علائمی دارد؟

احساس پر بودن یا فشار بر روی لگن و واژن احساس ناراحتی هنگام کشیدگی، سرفه کردن، حمل یا بلند کردن اجسام احساس پر بودن مثانه بعد از ادرار کردن عفونت‌های مکرر مثانه درد یا نشت ادرار در هنگام مقاربت جنسی در موارد شدید وجود برآمدگی بافتی که از دهانه واژن بیرون زده که ممکن است مانند نشستن روی تخم مرغ باشد. علائم و نشانه‌ها معمولاً بعد از ایستادن طولانی مدت پدیدار می‌شوند و ممکن است هنگام دراز کشیدن از بین بروند.

25. تنبلی تخمدان چه علایمی دارد؟

پریودهای نامنظم ، آکنه ، موهای زاید و ناباروری میتوانند از علایم تنبلی تخمدان باشند.

26. واکسن گارداسیل در چند نوبت باید تزریق شود؟

واکسن گارداسیل در سه دوز نیم میلی لیتری طی 6 ماه در عضله تزریق میشود. نوبت اول دو ماه بعد از تزریق نوبت اول 6 ماه بعد از تزریق اول

27. در چه سنی واکسن گارداسیل را میتوان تزریق کرد؟

بهتر از واکسیناسیون از سن 11-12 سالگی انجام شود و در غیر این صورت پسران تا 21 سالگی و دختران تا 26 سالگی باید واکسینه شوند.

28. از چه زمانی حرکات جنین حس میشود؟

در مادران شکم اول ممکن است تا هفته 22 بارداری حرکتی حس نکنید ولی مادرانی که بارداری چندمشون هست میتوانند حرکات جنین را از هفته 16 احساس کنند.

29. زمانی که متوجه شدیم باردار هستیم چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورت نداشتن مشکل ، میتوانید بعد از هفته ی هفتم ، برای انجام چکاپ و سونوگرافی بارداری به پزشک مراجعه کنید.

30. آیا انجام لیزر باعث نازایی میشود؟

خیر، نگران نباشید

31. چه مکمل هایی در زمان اقدام به بارداری مصرف شود؟

در صورتی که مشکلی نداشته باشید و آزمایشات چکاپ شما مشکلی رو نشون نداده باشد، از سه ماه قبل از بارداری قرص یدوفولیک و درصورت کم کاری تیرویید قرص اسید فولیک روزانه استفاده شود.

32. طاق باز خوابیدن در بارداری ممنوع است؟

تا هفته ی 20 بارداری میتوانید به هر شکلی که راحت هستید بخوابید ، بعد از هفته ی 20 بهتر است به پهلو چپ یا راست بخوابید.

33. آیا انجام سونوگرافی واژینال در بارداری خطرناک است ؟

خیر لطفا نگران نباشید انجام سونوگرافی واژینال خطری برای شما و جنینتون ایجاد نمیکند.

34. از زمان اقدام تا باردار شدن چقدر فرصت داریم؟

در صورتی که سن زیر 35 سال داشته باشید تا یک سال از زمان اقدام فرصت دارید که باردار بشید.

35. بیبی چک و آزمایش خون چند وقت بعد از نزدیکی حاملگی رو نشون میدن؟

اگر پس از گذاشت 10 روز از تاریخ پریودتون ، پریود نشدید میتونید ازمایش خون و یا بیبی چک استفاده کنید.

36. چه مراقبت هایی بعد از زایمان طبیعی مورد نیاز است؟

-روی بخیه هان ننشینید. -بهتر است از توالت ایرانی استفاده کنید. -بعد از دستشویی ، زخم را با آب ولرم بشویید و سپس خود را خشک کنید. -ساعاتی در روز بدون لباس زیر دراز بکشید تا زخمتان هوا بخورد. -زخم را دستکاری نکنید و بدون اجازه پزشک روی آن پماد ، کرم یا لوسیون نزنید. -از نوار بهداشتی ساده و بزرگ بدون پودر جاذب و یا رویه مشبک استفاده کنید. -هرگز از تامپون استفاده نکنید. - لباس زیر تنگ به همراه نوار بهداشتی ، از رسیدن هوا به زخم جلوگیری و روند خوب شدن زخم را کند میکند. -نوار بهداشتی خود را هر دو تا چهار ساعت یک بار عوض کنید. -در صورت وجود زخم ، از تجمع خون روی زخم این ناحیه جلوگیری کنید -با رعایت رژیم غذایی از ابتلا به یبوست جلوگیری بفرمایید. - لبنیات کم چرب مصرف کنید. - مایعات زیاد و آب میوه خانگی بنوشید -به سالاد و غذا ها روغن زیتون اضافه کنید. -اجسام سنگین بلند نکنید. - از فعالیت های زیاد و خسته کننده پرهیز کنید. -خودتان را مجبور به آشپزی های طولانی مدت نکنید. -مراقبت از دیگر کودکان را به کمک همسر یا شخص دیگری انجام دهید. در صورت هر گونه مشکل لطفا سریعا به بیمارستان محل بستری مراجعه بفرمایید.

37. چه مراقبت هایی بعد از اعمال جراحی باز مورد نیاز است؟

-خونریزی تا 6هفته در حد پریود یا کمتر طبیعی است -برای کاهش دردهای ناشی از عمل میتوانید از مسکن هایی مانند ژلوفن ،مفنامیک اسید و یا شیاف های معقدی که پزشک تجویز کرده است استفاده کنید. -تا سه روز بعد از جراحی از مصرف غذاهایی که نفخ آورند خودداری کنید -از مصرف مایعات فراوان مانند آب غافل نشوید. -برای جلوگیری از بروز یبوست از روغن زیتون ، انجیر و آلوی خیس خورده در آب استفاده کنید. -تا سه هفته بعد از جراحی هیسترکتومی از رانندگی خودداری کنید. -مرتب پیاده روی داشته باشید. -از بلند کردن اشیاء سنگین خودداری نمایید -گذاشتن تامپون و استفاده از دوش واژینال تا 6 ماه بعد از جراحی ممنوع است -هنگام عطسه و سرفه از ناحیه برش مراقبت کرده و برای این کار میتوانید با گذاشتن یک بالشت محل برش را حمایت کنید. -استحمام بعد از برداشتن پانسمان در روز سوم جراحی مانعی ندارد اما بعد از استحمام ناحیه بخیه ها باید به خوبی خشک شود. -برقراری رابطه جنسی تا شش هفته بعد از جراحی ممنوع است.

38. دلیل لکه بینی در دوران بارداری چیست؟ و چه کاری انجام دهیم؟

علل مختلفی برای لکه بینی در بارداری وجود دارد که باید پزشک خودتون رو در جریان بگذارید و در صورت نیاز با دستور پزشک شیاف پروژسترون استفاده کنید.

39. مراقبت های جفت مارژینال چیست؟

نزدیکی ، کار سنگین ، ورزش ، مسافرت نداشته باشید.

40. ایا در بارداری میتوان رنگ مو انجام داد؟

بله ، بهتر است ریشه ی موها رنگ نشود

41. ایا در سه ماهه اول بارداری میتوان لیزر انجام داد؟

خیر ممنوعیت دارد.

42. ایا در شیردهی میتوان لیزر انجام داد؟

بله میتوانید انجام دهید

43. ایا برای انجام لیزر نیاز به انجام ازمایش هورمونی است؟

در صورتی که نشانه های اختلالات هورمونی و موهای زاید دارید ابتدا بررسی هورمونی انجام میشود.

44. تعیین جنسیت با سونوگرافی و تغذیه چند درصد احتمال نتیجه درست دارد؟

60%

45. درمان سوزش سردل در بارداری چیست؟

خوابیدن به چپ ، وعده های غذایی بیشتر و مقدار کمتر ، جویدن آدامس ، آب خوردن ، چای زنجبیل ، سرکه سیب ، بالا بردن سر هنگام خواب

46. درمان یبوست در بارداری چیست؟

تا حدودی یبوست در بارداری طبیعی است که میتوانید از الو ، انجیر ، سبزیجات و مایعات استفاده کنید

47. غربالگری دوم شامل چیست؟

برای غربالگری دوم نیازی به سونوگرافی نمیباشد و با ازمایش خون انجام میشود.

48. ایا مصرف مکمل های بارداری تداخلی باهم دارند؟

خیر تداخلی با هم ندارند میتوانید در ساعات مختلف روز از انها استفاده کنید

49. زمان انجام غربالگری چه زمانی است؟

غربالگری اول :11 تا 13 هفته و 6 روز غربالگری دوم: 15 تا 20 هفته و 6 روز

50. چه زمانی ازمایش بارداری باید بدهم؟

هر زمانی که ده روز از زمان پریودتان گذشته است و پریود نشده اید.

51. دستگاه RF چیست ؟

دستگاه ترمال تراپی (گرما درمانی) فیزیوواژ (Physio Vag – Thermal Therapy) محصول کمپانی GP )General Project) کشور ایتالیا با استفاده از تکنولوژی بی‌خطر و قدرتمند رادیوفرکوئنسی (RF) توانسته است شیوه‌ای نوین و اثربخش را در درمان مشکلات دستگاه تناسلی زنان ارایه نماید. درمان با دستگاه فیزیوواژ (Physio Vag) یک درمان غیر تهاجمی و قابل انجام در محیط کلینیک می‌باشد. دستگاه ترمال تراپی (گرما درمانی) فیزیوواژ (Physio Vag – Thermal Therapy) یک دستگاه فوق‌العاده امن و کارآمد است که با استفاده از تکنولوژی جدید رادیوفرکوئنسی(RF) علاوه بر درمان مشکلات داخلی واژن شامل بی‌اختیاری ادراری و پرولاپس‌های واژنی نقش بسیار مهمی در زیباسازی و جوانسازی دستگاه تناسلی خارجی در زنان ایفا می‌نماید. درمان با دستگاه فیزیوواژ (Physio Vag) درمانی بدون درد، غیرجراحی و غیرتهاجمی، با بالاترین میزان موفقیت می‌باشد. هدف از درمان با امواج رادیوفرکوئنسی (RF) در دستگاه فیزیوواژ (Physio Vag) جایگزینی بافت جدید و فانکشنال با بافت پیر و بدون عملکرد می‌باشد که نتیجه آن درمان بسیاری از مشکلات واژینال شامل بی‌اختیاری ادراری، پرولاپس‌ها، از بین رفتن کالیبر طبیعی واژن و ... می‌باشد.

52. بارداری در افراد مبتلا به صرع چگونه است؟

پاسخ به این سوال نیاز به توضیحات زیادی دارد اما به طور خلاصه اگر خانمی حدود یکسال قبل از اقدام به بارداری دچار تشنج نشده باشد می تواند زیر نظر متخصص مغز و اعصاب و متخصص زنان و زایمان اقدام به بارداری نماید.

53. سونوگرافی بارداری به چه منظور انجام می شود ؟

اندازه گیری های بسیار مهمی وجود دارد که تمامی اندازه های سر – شکم – اسخوان های جنین و رشد جنین را می توانیم بدست بیاوریم و موارد مهم دیگری همچون طول دهانه رحم ، محل جفت ، چسبندگی های جفتی و ... بررسی میشوند.

54. آیا زنان باردار مشکوک یا مبتلا به COVID-19 نیاز به زایمان با سزارین دارند؟

خیر، توصیه WHO این است که عمل‌های سزارین فقط در صورت توجیه پزشکی انجام شود.

55. من باردار هستم، در دوران کرونا چه شرایطی را باید رعایت کنم؟

به عنوان احتیاط، شما باید توصیه‌های اعلام شده در مورد رعایت فاصله اجتماعی را دنبال کنید، از مکان‌های عمومی شلوغ دوری کنید و از هر کسی که علائم ویروس کرونا را داشته باشد اجتناب کنید.

56. افراد مبتلا به دیابت لازم است چه اقداماتی قبل از بارداری انجام دهند؟

چیزی که در این افراد مهم است؛ کنترل قند خون و فشار خون می باشد. علاوه بر این یکی از نکات مهم قبل از اقدام به بارداری در این افراد این است که؛ مقدار HbA1C برابر با 6 و یا کمتر از آن باشد. همچنین لازم است بررسی هایی در مورد عملکرد تیروئید، کلیه و قلب این افراد نیز انجام پذیرد.

57. آیا انجام لیزر دردناک است

درد لیزر بسته به آستانه درد هر فرد می تواند متفاوت باشد و برای بعضی دردناک­تر است. دستگاه­ های مدرنی که دارای کولینگ(خنک کننده) هستند تا حد زیادی درد ناشی از لیزر مو را کاهش می ­دهند.

58. لیزر موهای زائد چه عوارضی دارد؟

در صورتی که به توصیه‌های قبل و بعد از لیزر به طور کامل عمل شود و پزشک و اپراتور از تمامی شرایط فرد اطلاع کامل داشته باشند عارضه خاصی رخ نمی‌دهد. لازم به ذکر است که بروز عوارضی از جمله احساس درد یا سوزش خفیف، قرمزی و تورم و در برخی موارد نادر بروز دمل و تاول (بسته به نوع پوست) طبیعی بوده و به‌صورت خودبه‌خود رفع می‌شوند و هیچ جای نگرانی برای فرد وجود ندارد.

59. لیزر چگونه موهای زائد را از بین میبرد؟

لیزر توسط ملانین ­های موجود در ریشه مو جذب شده و روی آن ناحیه اثر می ­کند و نهایتا منجر به نابود شدن ریشه­ مو می­ گردد. بنابراین هرچه موی فرد تیره ­تر و ضخیم­تر باشد لیزر اثر بهتری بر روی آن خواهد داشت. از طرفی به علت وجود ملانین در پوست هرچه پوست روشن­تر باشد ملانین مو آن را بهتر جذب می کند، لذا افراد با پوست روشن و موی ضخیم و تیره بهترین کاندید لیزر موهای زائد می ­باشند

60. آیا لیزر باعث ناباروری میشود؟

خیر! بارها در مورد سرطان‌زا بودن یا تاثیر لیزر در بارداری و کارکرد اندام­ های داخلی بدن شایعاتی شنیده‌ایم ولی واقعیت این است که تا کنون هیچ مقاله علمی چاپ شده یا ژورنال تخصصی بروز عوارض در اثر لیزر را ثابت نکرده‌اند. در واقع به این علت که لیزر تاثیر خیلی سطحی بر روی پوست می‌گذارد و حداکثر تا عمق ۳ میلی‌متر به داخل پوست نفوذ می‌کند امکان به‌ وجود آوردن چنین تاثیراتی را نداشته و تاثیر آن در ناباروری و کارکرد اندام‌های داخلی کاملا بی­ اساس است.

61. آیا لیزر موهای زیر پوستی را از بین میبرد؟

لیزر موهای زائد به علت نابود کردن فولیکول مو تاثیر دائمی و چشمگیری در موهای زیرپوستی دارد.

62. قبل از لیزر موهای زائد چه نکاتی باید رعایت شود؟

از دارو های لایه بردار به مدت دو ماه قبل استفاده نکرده باشید. 24 ساعت قبل از لیزر سطح پوست کاملا با ژیلت اصلاح شده باشد. از 2 هفته قبل از درمان از برنزه کردن با آفتاب یا سولاریوم خودداری شود. از 1 ماه قبل از لیزر از هیچ روشی برای کندن موها از جمله اپیلاسیون، بند ،وکس،موچین و .. استفاده نشده باشد. در صورت استفاده از داروهای:ماینوکسیدیل،فنی تویین،سیکلوسپورین،ایزوترتینوئین،راکوتان( آخرین مصرف 4 ماه و دوز بالا 6 ماه قبل باشد دوز خیلی پایین با ویزیت پزشک ) ،کورتون،Retin_A،اطلاع دهید در صورت لزوم در موارد خاص حتما با پزشک وقت مشاوره داشته باشید.

63. برای بی حسی هنگام لیزر موهای زائد از چه روشی استفاده کنیم؟

پماد زایلا_پی(Xyla-P). لایه ضخیمی از پماد زایلا_پی را روی پوست بزنید و اجازه دهید ۴۵ دقیقه بماند. این پماد 15دقیقه قبل از لیزر باید به خوبی شسته شود. البته قبل از استفاده از این پماد حتما مطمئن شوید که به آن حساسیت ندارید.

64. موهای کدام قسمت بدن را با لیزر موهای زائد را می توان از بین برد ؟

تقریبا تمامی نواحی بدن را می توان با لیزر از بین برد .

65. چرا باید بیش از یک جلسه درمان با لیزر برای حذف موهای زائد خود انجام دهیم؟

موهای بدن شما همگی به صورت همزمان رشد نمی کنند و در هر دوره از زمان تنها در صد محدودی از موهای بدن شما در فاز فعالیت یا فاز رشد قرار دارند. زمانی که شما از لیزر برای برطرف نمودن موهای زائد بدن خود استفاده می نمایید، اشعه های لیزر تنها موهایی که در فاز فعال قرار دارند را هدف قرار می دهند. پس از انجام هر جلسه از لیزر شما باید برای سایر موهایی که تازه در وضعیت فعال یا فاز فعالیت قرار گرفته اند مجددا فرایند لیزر را انجام دهید. اکثر افراد 8 الی 10 جلسه لیزر نیاز دارند تا تمامی موهای زائد آنها از بین بروند. معمولا اگر انجام روش درمانی با لیزر به درستی انجام گیرد فرد نیاز به تعداد جلسات بیشتر نخواهد داشت و موهای زائد وی پس از انجام لیزر به کلی برطرف می گردند.

66. نحوه کار دستگاه کربوکسی تراپی چگونه است؟

در دستگاه کربوکسی تراپی یک مخزن گاز دی اکسید کربن تعبیه شده است که گاز دی اکسید کربن بعد از خروج از این مخزن وارد یک لوله استریل شده می شود این لوله دارای فیلتر است که گاز را از هر گونه ناخالصی پاک سازی می کند بعد از حذف ناخالاصی ها گاز دی اکسید کربن بوسیله یک سوزن باریک و نازک به پوست فرد منتقل می شود گازهای وارد شده به داخل بدن توسط بافت های بدن جذب می شود و به وسیله ریه دفع می شود.

67. آیا در هنگام کربوکسی تراپی فرد دردی را حس می کند؟

در کربوکسی تراپی دردی احساس نمی شود می توان قبل از انجام کربوکسی تراپی در افرادی که از سوزن ترس دارند و یا خیلی حساس هستند برای کاهش احساس درد که هنگام زدن سوزن کربوکس تراپی ایجاد می شود از بی حسی موضعی استفاده کرد.

68. آیا با وجود فیبروم های رحم بزرگ (حدود دوازده سانت) می توان باردار شد؟

بله احتمال بارداری با وجود فیبروم های بزرگ وجود دارد و خارج نمودن فیبروم ها بسته به صلاح دید پزشک دارد. در برخی افراد که فیبروم های بزرگ و متعددی هستند و باعث علائم کم خونی، فشار و آثار کلیوی می شوند، در این زمان متخصص زنان و زایمان ترجیح می دهد که فیبروم برداشته شود و در برخی موارد به بیمار فرصت داده می شود تا باردار شود. لذا در این خصوص بایستی حتما با پزشک خود مشورت نمایید و به توصیه های او گوش دهید.

69. آیا تمام فیبروم های رحمی نیاز به جراحی دارند؟

تمامی فیبروم ها نیاز به جراحی ندارند، تا زمانی که فیبروم ها کوچک هستند و در نواحی قرار دارند که حیاتی نیست و موجب آزار و اذیت فرد نمی شود، نیازی به جراحی نخواهند داشت.

70. آیا فیبروم های رحمی سرطانی هستند؟

تقریبا می توان گفت اکثریت فیبروم های رحمی خوش خیم هستند و سرطانی نیستند ولی یک درصد بسیار کوچکی از فیبروم ها ممکن است سارکوم یا سرطان های بدخیم در داخل آن ها باشد و به همین خاطر زمانی که فیبروم به طور غیر طبیعی رشد می کند و شکل های غیر طبیعی در سونوگرافی از خود بروز می دهد حتما بایستی برداشته شود.

71. باز شدن دهانه رحم در طول زایمان چه مدت زمانی را به خود اختصاص می دهد ؟

باز شدن دهانه رحم در خانم هایی که برای اولین بار زایمان را تجربه می کنند حدودا 7 ساعت و خانم هایی که برای چندمین باری است که زایمان را انجام می دهند 4 ساعت را به خود اختصاص می دهد .

72. منظور از زایمان فیزیولوژیک چیست ؟

در واقع زایمان فیزیولوژیک زایمانی است که در آن از هیچ دارو و یا روش جراحی و بدون درد استفاده نمی شود . این زایمان با کمک مکانیسم های درد خود بدن مادر پیشرفت می کند .

73. انواع روش های تعیین جنسیت کدام است ؟

روش طبیعی و فیزیولوژیک که شامل دادن تایم جهت نزدیکی و تعیین روز تخمک گذاری با استفاده از کیست تخمک گذاری است . روش IUI که با استفاده از اسپرم آقا و روش آزمایشگاهی و جداسازی اسپرم ها قابل انجام است . روش IUF که روشی 100 درصد در تعیین جنسیت است . با استفاده از جراحی در بیمارستان قابل انجام می باشد

74. نحوه بررسی ناباروری به چه صورت می باشد ؟

اولین بررسی در زوج های نابارور شامل بررسی نحوه تخمک گذاری در خانم می باشد . این روش با سونوگرافی انجام می شود . بعد از بررسی تخمک گذاری در بانوان باید از اسپرم مردان آزمایش گرفته شود .

75. چه زمانی برای درمان ناباروری باید به پزشک مراجعه کرد؟

زمانی که زوجین به مدت یک سال اقدام به بارداری می کنند، اما نتیجه ای حاصل نمی شود، بهتر است به پزشک مراجعه کنند

76. یائسگی یعنی چه ؟

به قطع کامل قاعدگی به مدت 12 ماه متوالی یائسگی گفته می شود .

77. بعد از نزدیکی، هر بار مقداری از مایع منی همسرم از من خارج می‌شود، آیا این موضوع باعث می‌شود که باردار نشوم؟

خیر. خروج مایع منی از واژن طبیعی است و در باروری تأثیر مستقیم ندارد.

78. آیا مادر مبتلا به پرکاری تیروئید می‌تواند به نوزاد شیر خودش را بدهد؟

هیپرتیروئیدی یا تیروئید پرکار مشکل مهمی برای سلامت یک مادر است و موجب فشار روی قلب، عضلات و سیستم عصبی او می‌شود. اگر شرایط مادر سخت، شدید و بحرانی باشد، باید سریع تحت درمان قرار گیرد. داروهای ضدتیروئید در شیر ترشح می‌شوند ولی مانند بسیاری از داروها مقدار بسیار کمی از دارو به شیرخوار می‌رسد. پس اگر شما به دلیل پرکاری تیروئید، دارو مصرف می‌کنید اول باید به پزشک خود و پزشک کودکتان اطلاع دهید تا هم فرزند شما تحت کنترل دقیق قرار گیرد و هم نظر قطعی را پزشکتان با توجه به شرایط و داروهای شما تعیین کند، چون اگر درمان با مواد رادیواکتیو ضروری باشد، قطع شیردهی یا در مواردی قطع موقت شیردهی از سوی پزشک توصیه می‌شود.

79. بارداری اول من خارج از رحم بود، آیا ممکن است بارداری دوم هم خارج از رحم باشد؟

احتمال حاملگی خارج از رحم وجود دارد. این موضوع را به پزشک خود بگویید، تا او مراقبت‌های لازم را انجام دهد.

80. درست است که برخی حرکات باعث می‌شود بند ناف دور گردن جنین بپیچد؟

حقیقت این است که در طول بارداری به هر شکلی که حرکت کنید یا بدنتان به هر شکلی که قرار بگیرد، تأثیری روی بند ناف نمی‌گذارد.

81. آیا ارگاسم هنگام رابطۀ جنسی در بارداری، برای جنین خطرناک است؟

ارگاسم در بارداری‌های معمولی، معمولاً خطری برای جنین ندارد. اما بهتر است در صورت مشاهدۀ هر نوع نشانۀ غیرطبیعی یا سابقۀ سقط، خونریزی و زایمان زودرس، موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.

82. آیا ممکن است در طول دورۀ پریودم باردار شوم؟

بله، این امکان وجود دارد که در طول پریودتان باردار شوید اما باید یک چرخۀ قاعدگی بسیار کوتاه یا معمولاً پریودهای طولانی داشته باشید.

83. من بهداشت را رعایت می‌کنم، اما چرا باز به عفونت واژن مبتلا می‌شوم؟

هرچند رعایت بهداشت اندام تناسلی اهمیت بسیار زیادی دارد، اما نمی‌تواند از عفونت قارچی به طور کامل جلوگیری کند. بسیاری از زنان در حالت عادی قارچ‌هایی میکروسکوپی در واژن خود دارند و زمانی این قارچ‌ها مشکل‌ساز می‌شود که به سرعت رشد کنند. در بارداری به دلیل ترشح هورمون استروژن، شرایط برای رشد قارچ‌ها آماده می‌شود و ممکن است شما علائمی مثل ترشح پنیری‌شکل، خارش، التهاب و سوزش ادرار بگیرید.

84. با وجود بخیه می‌توانم بعد از زایمان رابطهٔ جنسی داشته باشم؟

بهبود پارگی واژن،‌ پارگی مقعد یا اپیزیاتومی که نیازمند بخیه بوده است،‌ با توجه به میزان جراحت می‌تواند سه هفته یا بیشتر طول بکشد. اگر رابطهٔ جنسی را خیلی زود شروع کنید، نه تنها باعث درد می‌شود، بلکه می‌تواند در بهبود زخم اختلال ایجاد کند.

85. علائم زایمان زودرس چیست؟

اگر قبل از هفتهٔ ۳۷ بارداری هر کدام از علائم زیر را داشتید با پزشک تماس بگیرید: ترشحات واژن بیشتر از معمول تغییر در نوع ترشحات، یعنی اگر مایعی آبکی ترشح کردید یا اگر ترشحاتتان آبکی، مخاطی‌شکل یا خونی شد، حتی اگر صورتی باشد یا تنها ته‌رنگی از خون داشته باشد. هر نوع خونریزی یا لکه‌بینی واژن درد شکمی، گرفتگی‌های شبیه درد پریود یا بیشتر از چهار انقباض شکمی در یک ساعت، حتی اگر انقباضات دردی نداشته باشند. فشار بیشتر در ناحیهٔ لگن؛ یعنی این حس که کودک به پایین فشار می‌آورد. درد در قسمت تحتانی پشت، به ویژه اگر دردی مبهم یا تناوبی است یا اگر قبلاً کمردرد نداشته‌اید. این علائم همچنین می‌توانند گیج‌کننده باشند، زیرا برخی از آنها، مثل فشار در ناحیهٔ لگن یا درد در قسمت تحتانی پشت در طول بارداری شایع هستند و انقباضات پراکنده و زودهنگام می‌توانند انقباضات کاذب باشند. اما همیشه رعایت جانب احتیاط بهتر از پشیمانی است. بنابراین، اگر در هر زمانی از بارداری هر گونه علائم غیرعادی را تجربه کردید فوراً با پزشکتان تماس بگیرید.

86. آیا خانم های باردار می توانند به دندانپزشک مراجعه کنند؟

مراقبت از دندان ها در دوران بارداری بخش مهمی از مراقبت کلی بدن را تشکیل می دهد. در طول بارداری لثه ها معمولا بعد از مسواک زدن دچار خونریزی می شود. Epulis gravidarum نوعی بیماری لثه می باشد که ضایعاتی را به همراه دارد. در صورت نیاز به درمان باید دندانپزشک خود را در جریان بارداری خود قرار دهید. در دوران بارداری استفاده از اغلب آنتی بیوتیک ها و بی حسی های موضعی بی خطر است. در صورت نیاز به عکس برداری از دندان باید از ناحیه شکم محافظت به عمل آید.

87. چرا سوزش معده در دوران بارداری شایع است؟

در طول دوران باردای تخلیه معده کمی به تاخیر می افتد اما تاثیرات هورمونی ناشی از افزایش پروژسترون و کاهش مقدار موتیلین می تواند در سوزش معده دخالت بیشتری داشته باشد. برخی تحقیقات نشان داده است کاهش تون اسفنکتر مری تواند منجر به رفلاکس و افزایش اسید معده در مری شود.

88. چرا کمر درد در دوران بارداری شایع است و چگونه درمان می شود؟

نیمی از خانم ها در برخی دوران بارداری از مشکل کمر درد شکایت می کنند. این درد می تواند در مهره های کمری یا ساکروایلیاک وجود داشته باشد. درد ممکن است تنها در شب ها ایجاد شود. تصور بر این است که کمر درد تحت تاثیر فاکتورهای متعدد می باشد. تغییر در مرکز ثقل ناشی از بزرگ شدن رحم، افزایش سستی مفصل ناشی از افزایش ریلاکسین، کشیدگی رباط ها و برخی دیگر از تغییرات ناشی از بارداری در ایجاد کمر درد دخالت دارد. درمان کمر درد شامل استفاده از گرما، یخ، استامینوفن، ماساژ، حفظ موقعیت و وضعیت صحیح، استفاده از کفش های مناسب و برنامه ورزشی صحیح می باشد. خانم های باردار ممکن است با قرار دادن بالش بین پا ها به هنگام خواب یا قراردادن یک پا روی چارپایه آن هم بعد از ایستادن طولانی مدت کمردرد خود را تخفیف دهند.

89. بعد از انجام جراحی زیبایی لابیاپلاستی میشه زایمان طبیعی انجام داد ؟

بله انجام لابیاپلاستی محدودیتی در نوع زایمان ایجاد نمیکند

90. در هفته ی نهم باردرای هستم. یک دفعه حالت تهوع ام قطع شده ، نیاز هست تا چکاپ کنم؟

بهتر است سونوگرافی برای کنترل وضعیت جنین انجام شود.

91. آیا خانم ها باید کار کردن را در دوران بارداری محدود کنند؟

حفظ فعالیت گذشته و داشتن زندگی فعال سبب می شود دوران بارداری سریع تر بگذرد و احساس موفقیت و رضایت را در مادر افزایش می دهد. کار کردن در دوران بارداری معمولا مشکلی ندارد مگر آن که برخی فاکتورهای خطر وجود داشته باشد یا بارداری فرد دشوار باشد. خانم های باردار باید در مورد محدودیت هایی که خاص آن ها و شرایط آنان وجود دارد با متخصص زنان و زایمان خود مشورت کنند. در صورتی که فرد بارداری سالم و بدون مشکلی داشته باشد می تواند تا نزدیکی دوران زایمان خود کار کند و احتمالا کار کردن او مشکلی ایجاد نخواهد کرد. خانم های باردار باید لباس راحتی بپوشند و اگر ساعت زیادی در حالت نشسته هستند سعی کنند که فعالیت بیشتری داشته باشند، مایعات کافی بنوشند و زمانی را برای استراحت و تفریح اختصاص دهند. خانم هایی که کار سنگین دارند و یا در محیط کار با مواد شیمیایی سنگین در ارتباطند باید با پزشک خود مشورت کنند.

92. مبتلا به فشار خون هستم و ۵ماهه باردارم، چه کارهایی لازمه انجام بدم تا مشکلی برای بچم بوجود نیاد؟

توصیه می شود هرروز فشار خونتان را کنترل کنید ویا به جهت معاینات لازم به پزشک خود مراجعه نمایید. در صورت تجویز و تشخیص پزشک می توانید از دارو استفاده کنید. معمولا حد متعادل فشار خون در دوران بارداری ۹ تا ۱۴ درجه می باشد و بالاتر از این حد طبیعی نمی باشد و نیاز است سریعا به پزشک خود و مراکز درمانی مراجعه کنید.

93. انجام چه ورزش هایی در دوران بارداری مناسب است؟

داشتن فعالیت فیزیکی مرتب در دوران بارداری می تواند به حفظ تناسب اندام کمک کند، هم چنین شانس ابتلا به دیابت دوران بارداری را در خانم های چاق کاهش دهد. ورزش های دوران بارداری شامل فعالیت هایی با شدت متوسط تا کمی شدید به مدت 20 تا 30 دقیقه در روز و در اغلب روزهای هفته می باشد. اگر چه خانم های بارداری که از قبل سیگار می کشیدند یا به برونشیت مزمن دچار بوده اند باید کمی احتیاط کنند اما به طور کلی اغلب خانم های باردار از داشتن فعالیت فیزیکی در این دوران بهره می برند. از انجام ورزش های تماسی و ورزش هایی که ریسک افتادن در آن ها بالاست باید در دوران بارداری پرهیز کرد. پیاده روی، شنا کردن، رکاب زدن ایستا، یوگا و پیلاتس اصلاح شده می تواند برای دوران بارداری مناسب باشد. دویدن و انجام تمرینات قدرتی نیز می تواند در دوران بارداری در نظر گرفته شود، مخصوصا اگر فرد قبل از بارداری نیز این ورزش ها را به طور مرتب انجام می داده است. در دوران بارداری به دلیل تغییر مرکز تعادل هم چنین شل بودن بیش از حد مفاصل باید بسیار احتیاط شود. خانم ها هم چنین باید به هیدراته مناسب بدن خود توجه کنند و به مدت طولانی روی کمر دراز نکشند و در صورت بروز خونریزی واژینال، انقباضات دردناک، نشت مایع آمنیوتیک، سردرد یا درد در قفسه سینه فورا با متخصص زنان و زایمان خود تماس بگیرند.

94. امکان حرکت کیست از یک تخمدان به تخمدان دیگر وجود دارد؟

خیر، کیست های تخمدانی ساکن می باشند.

95. تشخیص چسبندگی رحم چگونه است؟

باانجام عکس برداری هیستروسالپنگوگرافی یا سونوگرافی هیستروگرافی تشخیص چسبندگی رحم میسر است. به منظور درمان چسبندگی نیز از هیستروسکوپی رحم استفاده می شود.

96. آیا کیست تخمدان از علل ناباروری است؟

در زمانی که تخمدان ،پلی کیستیک باشد امکان عدم بارداری وجود دارد.

97. تنبلی تخمدان دارم و قصد باردار شدن دارم چکار باید کنم تا بارداری موفقی داشته باشم؟

بهتراست تحت نظر متخصص زنان و زایمان قرار گیرید و وضعیت تخمدانی خود را بررسی کنید.

98. عفونت رحم داشتم میترسم دوباره برگرده چکارهایی باید انجام بدم؟

بهداشت فردی را رعایت کنید و نکات مهم مراقبتی را مد نظر قرار دهید و در زمان های مناسب به پزشک متخصص برای انجام معاینات لازم مراجعه کنید.

99. آیا هیسترکتومی باعث کاهش میل جنسی در زنان می شود؟

در بیشتر موارد، بیمار پس از بهبودی می تواند زندگی جنسی سالم خود را از سر بگیرد. به طور معمول، برداشتن رحم و دهانه رحم تاثیری در احساس لذت و یا توانایی زن در رسیدن به ارگاسم ندارد.

100. چرا بعد از هیسترکتومی، استروژن تجویز می شود؟

هنگامی که تخمدان ها در طی هیسترکتومی برداشته می شوند (اوفورکتومی)، سطح استروژن بدن کاهش می یابد. استروژن درمانی جایگزین برخی یا تمام استروژن هایی می شود که تخمدان های شما تا زمان یائسگی تولید می کنند. البته مصرف استروژن باید با تجویز پزشک باشد. مصرف خودسرانه آن می تواند عوارض جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.

101. آیا دراز کشیدن بعد از رابطه جنسی به بارداری کمک می کند؟

هیچ مدرک علمی مبنی بر اینکه دراز کشیدن پس از رابطه جنسی احتمال بارداری را افزایش می دهد، وجود ندارد. با این وجود، ایستادن یا رفتن به دستشویی پس از رابطه ی جنسی باعث می شود که نیروی جاذبه، اسپرم را از دهانه رحم دور کند.

102. علت بی اختیاری ادرار در زمان بارداری چیست ؟

علت بی اختیاری ادرار در زمان بارداری معمولا به علت بیش فعال بودن مثانه است ، در زمان بارداری لوله ای که ادرار را کنترل می کند تحت تاثیر قرار گرفته در نتیجه شخص به بی اختیاری ادرار دچار می شود .

103. آیا همگی بی اختیاری ادرار نیاز به انجام عمل جراحی دارند ؟

خیر – با تکنیک های جدیدی که برای بی اختیاری ادرار ارائه شده است ، می توان بدون جراحی نیز بی اختیاری ادرار را درمان نمود . بسته به شدت و نوع بی اختیاری ادرار درمان آن متفاوت است .

104. من 35 سال دارم مبتلا به افسردگی هستم و دارو مصرف میکنم ممکنه این موضوع روی باردار شدنم در آینده تاثیر بذاره؟

هنوز پاسخ دقیقی برای این سوال وجود ندارد اما مطالعات نشان داده اند که در بهترین حالت این داروها ممکن است بر میل جنسی زنان و باروری تأثیر غیرمستقیم داشته باشند. برخی از مطالعات نیز این نتیجه را اعلام کرده اند که SSRI ها برای استفاده زنان در دوران بارداری نسبتاً ایمن تر هستند و به طور کلی زنانی که از داروهای ضد افسردگی استفاده می کنند به سختی می توانند به طور طبیعی باردار شوند.

105. من از نوجوانی کم خونی داشتم و الان میخوام باردار بشم. میخواستم بدونم حداقل میزان هموگلوبین برای باردار شدن چقدر باید باشه؟

مقدار هموگلوبین نرمال در بدن خانمی که قصد باردار شدن دارد، با یک خانم که قصد اقدام به بارداری ندارد یکی بوده و این عدد، مقدار مورد نیاز بدن است. به همین دلیل به زنان باردار توصیه می شود سطح هموگلوبینی بین 12-16 داشته باشند و هر مقدار زیر 12 را به عنوان کمبود آهن و زیر 10.5 را به عنوان کم خونی در نظر گیرند. البته این مقدار تا حدودی به وضعیت آهن فرد نیز بستگی دارد.

106. برای درمان بی اختیاری ادرار چه روش های وجود دارد ؟

برای درمان بی اختیاری ادرار معمولا از روش جراحی کم تهاجمی و جراحی باز استفاده می شود ، البته تکنیک های جدیدی برای درمان بی اختیاری ادرار نظیر انجام تمرین های ورزشی کگل ، دستگاه اراف و … وجود دارد .

107. تمرینات کیگل چیست ؟

برای کنترل کردن بی اختیاری ادرار از یک سری روش ها و تمرین های ورزشی استفاده می شود ، انجام تمرینات کیگل به سفت شدن عضلات و قوی شدن عضلات کف لگن کمک شایانی می کند ، با انجام تمرینات کیگل عملکرد اورترا و اسفنکر بهتر می شود .

108. آیا زمان خندیدن ، سرفه و عطسه چند قطره از ادرار خارج می شود نشانه بی اختیاری ادرار است ؟

بله – زمانی که در اثر هر یک از عوامل بالا چند قطره ادرار خارج شود شخص به بی اختیاری ادرار مبتلا شده است و درمان آن را باید سریع تر انجام دهد .

109. بی اختیاری ادرار فوریتی چیست ؟

در بی اختیاری ادرار فوریتی شخص به شدت و ناگهانی احساس می کند باید ادرار کند ، این اشخاص قبل از رسیدن به دستشویی کنترل ادرار خود را از دست می دهند .

110. 11

11

111. چطور بفهمم که حاملگی من خارج از رحم است یا خیر؟

حاملگی خارج از رحم را پزشک تشخیص می‌دهد، اما علائم اولیۀ آن درد شکم، لکه‌بینی، درد شانه و نامنظم بودن ضربان قلب است.

112. من تازه زایمان کردم و میخوام بدونم ممکنه اگه از تامپون استفاده کنم مشکلی پیش بیاد؟

پس از سزارین و زایمان طبیعی، نباید از تامپون استفاده شود. اگر مادر تمایل دارد که پس از سزارین از تامپون استفاده نماید، باید در معاینه هفته ششم پس از زایمان با پزشک خود صحبت کند و در صورت عدم تایید پزشک، از مصرف تامپون پس از سزارین و زایمان طبیعی خودداری نماید

113. من تازه زایمان کردم و رحمم خیلی سفت میشه. چیکار کنم بهتر بشه؟

پزشکان معمولا برای درمان انقباضات رحمی پس از زایمان، مسکن تجویز می‌کنند و یا به بیمار توصیه می‌شود که برای تسکین درد حاصل از این انقباضات از کمپرس آب گرم استفاده کند.

114. من یبوست دارم، آیا استفاده از داروی رفع یبوست برای جنین خطرناک است؟

دارویی که پزشک تجویز کرده باشد خطرناک نیست. یبوست یکی از مشکلات رایج بارداری است که دلیل آن در اوایل بارداری هورمونی است و در اواخر بارداری بزرگ شدن رحم و فشار آن روی روده است که موجب سخت شدن و کاهش حرکت ماهیچه‌های روده خواهد شد.

115. من از جای بخیه سزارینم خون میاد. دلیلش چیه؟

چند روز پس از سزارین ممکن است از محل بخیه‎های سزارین ترشحاتی خارج شود، اما در این قسمت نباید خونریزی وجود داشته باشد. بهتر است حتما پزشک معالج در جریان مشکل پیش آمده قرار گیرد تا راهکار مناسب را ارائه دهد.

116. من بچه شیر میدم و میخوام بدونم اگه روزه بگیرم مشکلی پیش نمیاد؟

رخی از مطالعات نشان داده اند که روزه‌داری تأثیری بر حجم شیر مادر ندارد. در واقع زنان شیرده در صورت روزه‌داری ممکن است حداکثر یک کیلوگرم در هفته کاهش وزن داشته باشند و این میزان اغلب بر ترشح شیر تأثیر منفی نخواهد داشت. اما در صورت کاهش وزن بیشتر از این میزان و مشاهده علائم کم آبی شدید باید روزه‌داری قطع شود؛ چرا که در صورت کم آبی شدید مادر حجم شیر تولیدی نیز کاهش یافته و می‌تواند منجر به بروز علائم در شیرخوار گردد.

117. من 9 ماهه زایمان کردم و بچه شیر میدم. دیروز یک رابطه محافظت نشده داشتم. مشکلی پیش نمیاد اگه قرص اورژانسی مصرف کنم؟

امکان استفاده از قرص اورژانسی در طول دوران شیردهی وجود دارد اما بهتر است یک روش پیشگیری از بارداری مطمئن داشته باشید؛ چرا که استفاده از قرص اورژانس بیشتر از دوبار در طول سال توصیه نمی‌شود.

118. من رژیم هستم و دارم برای بارداری اقدام می‌کنم. هفته های اول بارداری که از باردار بودن مطمئن نیستم ممکنه رژیمم به بچه آسیبی بزنه؟

هفته‌های اول بارداری رشد جنین وابستگی چندانی به رژیم غذایی مادر ندارد و در صورتی که رژیم غذایی داشته باشید، مشکلی برای جنین پیش نخواهد آمد؛ اما لازم است بعد از اینکه از بارداری خود مطلع شدید رژیم غذایی خود را تحت نظر پزشک متخصص تغذیه به رژیم غذایی مناسب بارداری تغییر دهید.

119. من قصد بارداری دارم و توی چکاپ قبل از بارداری متوجه شدم که به توکسوپلاسما مبتلا هستم. تا کی باید از بارداری جلوگیری کنم؟

توکسوپلاسما سبب عوارض زیادی بر جنین و نوزاد می شود و در صورت ابتلا به آن باید از بارداری جلوگیری شود. همچنین افراد مبتلا به توکسوپلاسما زمانی که بدنشان نسبت به توکسوپلاسما ایمن شده باشند، اجازه ی اقدام به بارداری خواهند داشت.

120. من چند ماه پیش آمپول سه ماهه زدم. الان می‌خوام برای بارداری اقدام کنم اما بعد آمپول سیکل‌هام نامنظم شده. باید چیکار کنم تا بتونم باردار شم؟

این حالت در اغلب استفاده‌کنندگان از DMPA اتفاق می‌افتد. 3 الی 4 ماه پس از تزریق آمپول می‌توانید برای بارداری اقدام کنید. اما برای برخی زنان یک سال یا بیشتر زمان لازم است تا تخمک‌گذاری مجدد از سر گرفته شود و مجددا بتوانند باردار شوند.

121. شوهرم یه مدت فیناستراید می‌خورد. ممکنه این دارو روی اسپرم‌هاش اثر بذاره و فعلا نتونیم برای بارداری اقدام کنیم؟

باید به اندازه طول مدتی که تولید اسپرم زمان می‌برد صبر کنید. ۷۲ روز طول می‌کشد که اسپرم‌های قدیمی از بین بروند و اسپرم‌های جدید جایگزین شوند. به همین دلیل بهتر است از زمان قطع دارو ۷۲ روز یا حدود 5/2 ماه صبر کنید و بعد از آن برای بارداری اقدام کنید.

122. دکترم برای ریزش مو بهم فیناستراید داده چقدر بعد از اینکه داروم رو قطع کردم می‌تونم باردار بشم؟

فیناستراید می‌تواند منجر به نقص در اندام جنسی جنین پسر ‌شود. بنابراین با توجه به شدت عوارض جانبی و مشخص نبودن مدت ماندگاری این دارو در بدن، فیناستراید برای افرادی که در آینده قصد بارداری دارند توصیه نمی‌شود.

123. من توی بارداری قبلیم دیابت بارداری داشتم. الان می‌خوام دوباره باردار بشم و میخوام بدونم که راهی هست تا دوباره دیابتی نشم؟

راهکار‌های زیر می‌تواند در کاهش ابتلا به دیابت بارداری کمک‌کننده باشند: - کاهش وزن قبل از بارداری؛ - تعیین هدف برای افزایش وزن طی بارداری؛ - خوردن غذاهای پر فیبر و کم چرب؛ - کاهش حجم غذا؛ - داشتن برنامه ورزشی منظم.

124. من می خوام اقدام به بارداری کنم، آیا لازمه واکسن آبله مرغان رو تزریق کنم؟

این واکسن جزء واکسن های ضروری دوران زندگی یک انسان نیست اما درصورتی که تاکنون به آبله مرغان مبتلا نشده اید و فکر می کنید در معرض خطر هستید می توانید واکسن را 3 ماه پیش از بارداری تزریق کنید. چون این واکسن جزء واکسن های ویروسی زنده بوده و لازم است فاصله سه ماهه بین زمان تزریق واکسن و بارداری رعایت شود.

125. چه کسانی منع استفاده از لیزر دارند؟

-خانم های بارداری -افراد دارای اختلالات هورمونی -اشخاص مصرف کننده داروهایی نظیر ماینوسیکلین ، روآکوتان ، داکسی سیکلین و تتراسیکلین -افراد دارای آکنه ، آفتاب سوختگی و هرگونه مشکلات پوستی -اشخاص برخوردار از گوشت اضافه در محل لیزر -افراد دارای تبخال در ناحیه لیزر -افراد دارای سابقه عفونت های پوستی نظیر جوش چرکی -افراد دارای تتو در محل لیزر -افراد مصرف کننده ایزوترتینویین

126. من درحال اقدام برای بارداری ‎هستم و چون زیاد قلیون میکشم نگرانم که تاثیر منفی روی تخمدان‌هام داشته باشه. این موضوع درسته؟

مصرف سیگار یا قلیان می‌تواند با قدرت باروری زنان تداخل داشته باشد. تخمدان‌ها وظیفۀ آماده‌سازی و آزاد کردن ماهانۀ تخمک و همچنین تولید برخی از هورمون‌های بارداری را دارند. مصرف سیگار و قلیان می‌تواند باعث اختلال در عملکرد تخمدان‌ها شود که این موضوع می‎تواند باعث بروز مشکلاتی مانند تغییرات هورمونی، عادت ماهانۀ نامنظم، نداشتن دورۀ تخمک‌گذاری یا دورۀ ماهانۀ بدون تخمک‌گذاری شود. به همین علت در دوره اقدام به بارداری به زنان توصیه می‌شود که از استعمال دخانیات از جمله سیگار و قلیان خودداری کنند.

127. من و شوهرم توی دوره اقدام به بارداری کرونا گرفتیم. کی می‌تونیم دوباره اقدام کنیم؟

از آنجا که این ویروس و بیماری بسیار جدید است، ما هنوز درباره تأثیرات آن بر بارداری اطلاعات زیادی نداریم. اما در حال حاضر، هیچ شواهد علمی وجود ندارد که نشان دهد ویروس کرونا خطر سقط جنین را در هر مرحله از بارداری، از جمله چند هفته اول افزایش می‌دهد. همچنین شواهدی وجود ندارد که نشان دهد ویروس بر رشد جنین در رحم تأثیر منفی می‌گذارد. بنابراین می‌توانید پس از منفی شدن تست کرونا و بهبود وضعیت بالینی خود (حدود ۱۰ روز پس از شروع علائم یا پس از آزمایش مثبت کرونا) مجددا برای بارداری اقدام کنید.

128. آیا دراز کشیدن بعد از رابطه جنسی به بارداری کمک می کند؟

هیچ اثبات علمی مبنی بر اینکه دراز کشیدن پس از رابطه جنسی احتمال بارداری را افزایش می دهد، وجود ندارد. با این وجود، ایستادن یا رفتن به دستشویی پس از نزدیکی باعث می شود که نیروی جاذبه، اسپرم را از دهانه رحم دور کند.

129. من آزمایش دادم و تالاسمی نداشتم، اما می‌خوام با یک نفر ازدواج کنم که تالاسمی ماژور داره. ممکنه در آینده بچمون به تالاسمی ماژور مبتلا بشه؟

در ﺻﻮرت وﻗﻮع ﭼﻨﯿﻦ ازدواﺟﯽ ﻫﻤﻪ ﻓﺮزﻧﺪان شما، ﺗﺎﻻﺳﻤﯽ ﻣﯿﻨﻮر یا ناقل بیماری ﺧﻮاﻫﻨﺪ بود اما امکان ابتلا فرزندان شما به تالاسمی ماژور وجود ندارد.

130. من دارم اقدام به بارداری می کنم و نوبت واکسن کرونا دارم. بهتر نیست که بارداریم رو عقب بندازم و ممکنه واکسن برای تخمک‌هام بد باشه؟

طبق تحقیقات انجام شده تاکنون گزارشی مبنی بر اینکه تزریق واکسن کرونا تاثیر منفی بر کیفیت تخمک‌ها گذاشته باشد گزارش نشده است. همچنین باردار شدن پس از واکسیناسیون بی خطر بوده و اگر در حال تلاش برای باردار شدن هستید، پس از دریافت واکسن COVID-19 نیازی به اجتناب از بارداری ندارید

131. من رفتم دکتر زنان و گفت باید حتما تست سرطان دهانه رحم انجام بدم، خیلی ترسیدم. چه چیزایی باعث میشه سرطان دهانه رحم بگیریم؟

بیشتر موارد سرطان دهانه رحم در اثر عفونت با ویروس HPV ایجاد می شوند. HPV ویروسی است که وارد سلول ها می شود و می تواند باعث تغییر آنها گردد. برخی از انواع HPV با سرطان دهانه رحم و همچنین سرطان ولو، واژن، آلت تناسلی مرد، مقعد، دهان و گلو ارتباط دارند. انواع HPV که ممکن است باعث سرطان شوند به عنوان "انواع پرخطر" شناخته می شوند. برخی از انواع این ویروس نیز باعث ایجاد زگیل تناسلی می شوند که در حین رابطه جنسی از فردی به فرد دیگر منتقل می شود. این بیماری بسیار رایج است و بیشتر افرادی که از نظر جنسی فعال هستند، در طول زندگی خود به زگیل تناسلی مبتلا می شوند. عفونت HPV اغلب هیچ علامتی ایجاد نمی کند. بیشتر عفونت های HPV خود به خود از بین می روند. این عفونت های کوتاه مدت معمولاً فقط باعث تغییرات خفیف (درجه پایین) سلول های دهانه رحم می شوند. با پاک شدن عفونت HPV، سلول ها به حالت طبیعی برمی گردند اما در بعضی از زنان، HPV از بین نمی رود. اگر نوع پرخطر عفونت HPV به مدت طولانی ادامه داشته باشد، می تواند تغییرات شدیدتر (درجه بالا) در سلول های دهانه رحم ایجاد نماید. تغییرات درجه بالا احتمالاً منجر به سرطان می شود. ساير عوامل خطر سرطان دهانـه رحـم شـامل شروع فعاليت جنسي در سنين پايين، طبقـه پـايين اجتمـاعي اقتـصادي، رفتارهاي جنسي پر خطر نظير داشتن شركاي جنسي متعدد، مصرف دخانيات، تعدد زايمان، ابتلا به HIV، استفاده از داروهاي سركوب كننده سیستم ايمني، عوامل هورموني، چاقي و رژيـم غـذايي فقیر از نظر ویتامین A هستند.

132. من با کیت می تونم زمان تخمک گذاریم رو مشخص کنم. میشه از این روش برای جلوگیری از بارداری استفاده کنم؟

از آنجا که اسپرم می تواند برای چند روز در بدن زن زنده بماند، تست LH یا همان کیت تخمک گذاری برای جلوگیری از بارداری توصیه نمی شود، زیرا افزایش LH به طور معمول پس از شروع زمان باروری رخ می دهد.

133. زایمان فیزیولوژیک چه فرقی با زایمان طبیعی دارد؟

زایمان طبیعی و زایمان فیزیولوژیک هر دو زایمان واژینال است، با این تفاوت که در زایمان فیزیولوژیک پزشک هیچ دخالتی در روند زایمان نخواهد داشت.

134. چه مراقبت هایی بعد از انجام پلاسما (اوزون تراپی) مورد نیاز است؟

دو تا چهار هفته قبل از پلاسما از قرار گرفتن در معرض نور خورشید و استفاده از دستگاه ها و مواد برنزه کننده، پرهیز کنید در صورت امکان از مصرف آسپرین، ادویل و ناپروکسن یا هر نوع داروی ضد التهابی دیگر اجتناب کنید. از هر نوع درمان های اسیدگلیکولیک پرهیز کنید. استفاده از مینوسیکلین، تتراسایکلین و داکسی‌سایکلین را متوقف کنید. از اپیلاسیون، مالش ساینده، و درمان‌ها میکرودرم ابریژن اجتناب کنید در زمان انجام پلاسما نیازی به آمپول بی حسی و… نیست و تنها استفاده از کرم های موضعی بی حس کننده که معمولا حاوی لیدوکائین و یا پریلوکائیین هستند، کفایت می کند. این کرم ها را ساعتی قبل از انجام لیزر بر موضوع مورد نظر می زنند تا بیمار در هنگام انجام کار درد زیادی را احساس نکند. طول مدت انجام پلاسما معمولا حدود۱۵ دقیقه است. و بعد از پایان کار پوست محل پلاسماملتهب و برافروخته است. معمولا پزشک این بر افروختگی را با کمپرس یخ و سرمای موضعی (دستگاه ایر کولینگ )کاهش می دهد. جهت افزایش سرعت بهبود ممکن است کرم هایی مثل زینک اکساید و کرم های ترمیم کننده و آنتی بیوتیک توسط پزشک تجویز شد.- روز بعد از انجام پلاسماپوست حالت شبیه به سوختگی خفیف یا آفتاب سوختگی می شود و کمی تیره تر به نظر می آید. این حالت طی یک هفته و با پوست اندازی بهبود می باید؛ و طی حدود دو هفته سرخی و دلمه های تشکیل شده روی پوست نیز از بین می رود در این مرحله فرد پوستی تازه که گلگون و نازک و شفاف است را احساس می کند؛ که طی حدود سه هفته نیز این سرخی خفیف از بین می رود پوست شما به حالت کاملا طبیعی و البته جوان شده برمی گردد . طی ۶ روز بعد از انجام پلاسما توصیه می شود زیر نور مستقیم خورشید قرار نگیرید همچنین پس از گذر از این مدت و تا بهبود کامل پوست (حدود ۳ هفته) نیم ساعت قبل از خروج از منزل حتما کرم ضد آفتاب با اس پی اف بالاتر از ۳۰ بزنید در صورت ایجاد دلمه بر روی موضع تحت درمان با پلاسما از کندن و دستکاری کردن آن خودداری کنید.

135. من باردارمو میخوام تمرینات کگل رو انجام بدم. ممکنه انجام این تمرینات باعث زایمان زودرس بشه؟

انجام تمرینات کگل در دوران بارداری نه تنها ارتباطی با زایمان زودرس ندارد بلکه روشی موثر برای تقویت عضلات کف لگن، کمک به جلوگیری از بی اختیاری ادرار، جلوگیری از افتادگی اندام لگن و تسهیل روند زایمان می باشد.

136. من باردارم. تکرر ادرار دارمو خیلی اذیتم می کنه جوری که شبا نمیتونم بخوابم. چیکار کنم بهتر بشم؟

ز جمله مشکلات شایع دوران بارداری تکرر ادرار است. کاهش مصرف نوشیدنی‌هایی که دارای اثر ادرارآور هستند مانند قهوه، چای و الکل می‌تواند از تکرر ادرار جلوگیری کند. برای رفع تکرر ادرار هرگز نباید خود را تشنه نگه ‌دارید. چرا که آب برای سلامتی شما و جنینتان بسیار مهم می‌باشد. یکی دیگر از راه‌های اجتناب از تکرر ادرار در طول شب، نوشیدن مقدار زیادی مایعات در طول روز و کاهش مصرف آب در ساعات قبل از خواب می‌باشد. همچنین هنگام دفع ادرار به جلو خم شوید تا مثانه به طور کامل تخلیه شود.

137. من سابقه ی یه بار زایمان زودرس دارم. دلیل زایمان زودرس چیه؟

علت خاص زایمان زودرس اغلب مشخص نیست. برخی از عوامل خطر ممکن است شانس زایمان زودرس را افزایش دهند، اما زایمان زودرس می تواند در زنان باردار بدون عوامل خطر شناخته شده نیز رخ دهد.

138. من باردار هستم. بهتره که کی دوز سوم واکسنم رو بزنم؟

دوز سوم، دوز بوستر یا همان تقویت‌کننده واکسن کرونا در هر مرحله‌ای از بارداری ایمن و موثر است. توصیه می‌شود دوز سوم واکسن کرونا قبل از سه ماهه سوم بارداری حتما تزریق شود.

139. من نارسایی دهانه رحم دارم. بهتره چه کارهایی رو انجام بدم تا این مشکل کنترل بشه؟

در صورت وجود نارسایی سرویکس بهتر است توصیه‌های زیر را رعایت کنید: - اجتناب از نزدیکی؛ - نداشتن فعالت فیزیکی تا حد امکان؛ - داشتن استراحت (هر چند استراحت نمی‌تواند از زایمان زودرس جلوگیری کند.)

140. من هفته 6 بارداری هستم و پزشک به من گفته که سونوگرافی انجام بدم ولی من شنیدم که سونوگرافی برای جنین ضرر داره و باعث عقب افتادگیش میشه. این‌مسئله درسته؟

ه صورت کلی سه بار در طی بارداری به سونوگرافی نیاز خواهید داشت. این سونوها می توانند در طی سه ماهه های مختلف بارداری پخش و انجام شوند. بیش از این تعداد تنها در صورتی نیاز است که خطری جنین را تهدید کند. سونوگرافی در فرکانس بالای موج های صوتی اتفاق می افتد و فاقد اشعات یونیزه است. با کمک این اسکن های سونوگرافی، پزشک می تواند مشکلات خطر آفرین برای جنین و مادر را قبل از وخیم شدن تشخیص دهد. پس نگرانی شما بابت خطر داشتن سونوگرافی برای جنین بی مورد است.

141. من چون دیابت بارداری دارم، دکترم گفته باید اکو قلب جنین انجام بدم. برای چی هست و تا کی وقت دارم انجامش بدم؟

با توجه به بیماری زمینه‌ای که دارید، احتمال بروز بیماری قلبی در جنین شما افزایش پیدا می‌کند. بنابراین لازم است جهت اطمینان از سلامت قلب جنینتان، اکو قلبی انجام شود. اکوکاردیوگرام جنین می‌تواند هر زمان از بارداری پس از هفته‌ی هجدهم بارداری انجام شود.

142. من توی هفته 10 بارداری هستم و ترشح بزاقم خیلی زیاد شده و داره اذیتم میکنه. راهی هست که این وضعیت بهبود پیدا کنه؟

مسواک زدن دندان ها و استفاده از دهان شویه چند بار در روز؛ خوردن وعده های غذایی کوچک و متعادل و اجتناب از خوردن مقدار زیاد غذاهای حاوی نشاسته؛ نوشیدن آب فراوان که این کار همچنین به شما کمک می کند تا بدن خود را مرطوب نگه دارید؛ قورت دادن آب دهان اضافی در صورت امکان؛ مکیدن آب نبات های سفت، جویدن آدامس های بدون قند، جویدن یخ، خوردن یا نوشیدن خوراکی های ترش مانند برش های لیمو.

143. چه مراقبت هایی بعد از لبیاپلاستی باید انجام شود؟

-بخیه ها قابل جذب هستند و نیازی به کشیدن بعد از ترمیم ندارند ولی باید محل بخیه ها تمیز و خشک نگه داشته شود. -محل بخیه ها را با شامپو بچه شست و شو دهید و سپس خشک کنید. -آنتی بیوتیک های تجویزی را مطابق دستور پزشک استفاده کنید تا دچار عفونت نشوید. - از رابطه جنسی تا دو ماه خودداری نمایید. -از انجام فعالیت های سنگین و ورزش تا دو ماه بپرهیزید. -طی چند روز اول پس از عمل جراحی از خوردن غذاهایی که باعث نفخ و یبوست میشوند اجتناب کنید و مایعات فراوان و مواد غذایی ملین مصرف کنید. -بهداشت ناحیه ی جراحی را رعایت کنید و روزانه 4-3 بار در لگن بتادین و آب ولرم به مدت 15دقیقه بنشینید، (یک استکان بتادین در یک لگن آب) و بعد ناحیه ی عمل را خشک نگه دارید. -از نشستن یا ایستادن طولانی مدت خودداری نمایید. -لباس های نخی و آزاد استفاده نمایید و لباس زیر خود را روزی یک بار تعویض کنید.

144. من موقع زایمان قبلیم، بچم قلبش ضعیف شد و مجبور شدن سریع سزارینم کنن. الان که دوباره باردارم میتونم بچم رو طبیعی به دنیا بیارم؟

این امر بستگی به علل مختلفی چون تبحر عامل زایمان، تعداد سزارین‌های قبلی، وزن جنین شما و مدت زمان گذشته از سزارین قبلی دارد. در این زایمان احتمال پارگی رحم از محل برش سزارین قبلی وجود دارد و اگر از آمپول فشار در حین زایمان شما استفاده شود، این احتمال ۲-۳ برابر افزایش خواهد یافت.

145. درمان افتادگی ها به وسیله پساری چگونه است؟

پساری واژینال وسیله ای نرم و انعطاف پذیر است که برای نگه داشتن اندام های لگنی مانند مثانه، رحم و روده، داخل واژن قرار می گیرد. این وسیله از افتادگی این اندامها به داخل واژن جلوگیری می کند. پساری در اشکال و اندازه های مختلفی ساخته می شود. این روش برای افرادی که دچار مشکلات قلبی ،فشار خون بالا ، سن بالا و... که موجب میگردد کاندید مناسبی برای جراحی نباشند و یا خواهان جراحی نیستند توصیه میگردد.انجام این روش اصلا دردناک نبوده و تمامی مراجعینی که از این روش استفاده میکنند بسیار راحت و رضایتمند بوده اند به گونه ایی که این روش را به دیگران نیز توصیه میکنند. نکاتی که در رابطه با این روش باید بدانیم : این روش درمانی نیاز به مراجعه هر یک ماه یکبار جهت کنترل پساری و پاکسازی بهداشتی آن میباشد ممکن است بعد مدتی از استفاده سایز بدن به دلیل افزایش پروالپس تغییر کرده و نیاز به تغییر اندازه پساری و خرید مجدد آن باشد احتمال افتادن پساری بعد از مدتی وجود دارد گاها در افتادگی های وسیع با جایگذاری پساری امکان به وجود آمدن درجاتی از بی اختیاری وجود دارد

146. چه مراقبت هایی بعد از عمل سزارین مورد نیاز است؟

-برای شش هفته از انجام کارهای سنگین و دشوار خانه خودداری نمایید. -از خم و راست شدن بیش از حد یا کارهایی که به عضلات شکم فشار می آورد پرهیز کنید. -سعی کنید هر روز کمی راه بروید و هر روز کمی بیشتر از روز قبل راه بروید. -بعد از مرخص شدن از بیمارستان و رفتن به خانه میتوانید حمام کنید. -پس از حمام کردن با استفاده از سشوار زخم را خشک کنید. -برای خونریزی واژینال ، از نوار بهداشتی استفاده کنید. -از دوش واژینال یا تامپون استفاده نکنید -اگر رانندگی میکردید بهتر است تا مدتی آن را انجام ندهید. -تا شش هفته از انجام رابطه ی جنسی خودداری نمایید. -روز های اول بعد از جراحی بهتر است غذاهای نرم و آبکی استفاده نمایید. -یبوست باعث فشار روی ناحیه عمل میشود با رژیم غذایی درست مانع از آن شوید. -محل زخم را تمیز و خشک نگه دارید. - بیمارستان معمولا از پانسمان ضدآب برای شما استفاده میشود که میتوانید با همان پانسمان حمام کنید. -سعی کنید هر روز دوش بگیرید. -محل برش را بعد از شستوشو با باد شسوار و با رعایت کمی فاصله خشک کنید. -راه جریان هوا را به زخم نبندید و همواره زخم را خشک نگه دارید. -کش لباس زیر را روی زخم قرار ندهید. -لباس های نخی و گشاد بپوشید. -وقتی زخمتان هنوز تازه است ، از شکم بند استفاده نکنید ، زیرا زخم را مرطوب نگه میدارد. -پس از بهبود اولیه زخم ، بستن شکم بند مناسب است. -بدون نظر پزشک کرم ،پماد یا لوسیون به زخمتان نزنید. در صورت هر گونه مشکل لطفا سریعا به بیمارستان محل بستری مراجعه بفرمایید.

147. چه مراقبت هایی بعد از تزریق چربی واژینال مورد نیاز است؟

- از ضربه و فشار به ناحیه تناسلی بپرهیزید. -از دستکاری و ماساژ لبیا بپرهیزید. -تا شش هفته ورزش و کار سنگین انجام ندهید. - یک هفته تا ده روز نباید ناحیه تناسلی در معرض آب داغ قرار بگیرد. -برای کاهش درد و تورم میتوانید از کمپرس آب سرد استفاده کنید. -تا یک هفته غذاهای پرچرب و پرنمک یا نوشیدنی های الکلی استفاده نکنید.

148. بعد از انجام کربوکسی تراپی چه مراقبت هایی مورد نیاز است؟

-ورم بعد از کربوکسی ترابی تا 48 ساعت بعد از انجان آن برطرف میشود جای نگرانی نیست -به مدت 24 ساعت از حمام کردن، استفاده از آب گرم، شنا ، سونا و جکوزی خودداری نمایید. -یه مدت 48ساعت از قرارگیری در معرض نور شدید و مستقیم اجتناب نموده -از انجام فعالیت های سنگین تا 48 ساعت خودداری نمایید.

149. مراقبت های بعد از جراحی افتادگی ها چگونه است؟

1- روز سوم بعد از عمل پانسمان باز گردد 2- محل بخیه و زخم روزانه سه بار با شامپو بچه شسته شود 3- پس از شستشو حتما محل بخیه خشک گردد تا از ایجاد عفونت جلوگیری گردد 4- از بلند کردن اجسام سنگین جدا پرهیز گردد 5- انجام ندادن کار های سنگین 6- استراحت مطلق 7- 15 روز بعد از جراحی مراجعه به مطب جهت برسی محل بخیه 8- استفاده از توالت فرنگی 9- پرهیز از ایجاد یبوست و زورزدن هنگام دفع مدفوع

150. آیا سکسکه کردن جنین در رحم طبیعی است؟

بله، سکسکهٔ جنین در رحم کاملاً طبیعی است و بسیاری از زنان باردار آن را حس می‌کنند .

151. آیا خوابیدن روی شکم در طول بارداری خطری ندارد؟

تا قبل از هفته ی 20 به هر شکلی که راحت هستید بخوابید ، بعد از هفته ی 20 بهتر از به پهلو بخوابید و زمان خوابیدن به پشت بیشتر از 10-15 دقیقه نباشد.

152. آیا گرگرفتگی در طول بارداری طبیعی است؟

بله، گرگرفتگی در طول بارداری کاملاً طبیعی است. گرگرفتگی هم مثل نوسانات خلقی ممکن است بخشی از بارداری باشد. بیشتر از یک سوم زنان در طول بارداری و حتی بعد از زایمان، گرگرفتگی را تجربه می‌کنند.

153. چه زمانی می‌توانم برای فهمیدن جنسیت جنین سونوگرافی بدهم؟

معمولاً از هفتۀ ۱۶ به بعد. اما ممکن است در هفتۀ ۱۲ نیز جنسیت جنین قابل تشخیص باشد. این موضوع که در سونوگرافی، جنسیت جنین شما مشخص شود با عواملی مانند وضعیت قرارگیری جنین، حجم مایع آمنیوتیک و ضخامت چربی شکم شما در ارتباط است.

154. من به شیرینی، ترشی و شوری ویار دارم، کودکم دختر است یا پسر؟

هوس خوردن خوراکی‌های خاص یا بیزاری از آنها دلیل دختر یا پسر بودن کودک شما نیست.

155. در جواب سونوگرافی من نوشته که جفتم فوندال است. این به چه معناست؟

به این معناست که جفت در کدام قسمت رحم شما قرار گرفته است. جفت فوندال یعنی جفت در بالاترین نقطۀ رحم قرار گرفته است.

156. کمرم درد می‌کند، آیا می‌توانم از کیسۀ آب گرم یا پماد استفاده کنم؟

پماد پیروکسیکام و دیکلوفناک خیر، اما می‌توانید با رعایت احتیاط از کیسۀ آب گرم استفاده کنید

157. ترشحات واژن من در بارداری آن‌قدر زیاد است که مجبورم روزی چند بار لباس زیرم را عوض کنم، آیا این طبیعی است؟

بله، این موضوع طبیعی است. در طول بارداری برای جلوگیری از ورود میکروب‌ها از واژن به رحم، ترشحات افزایش می‌یابد و با پیشرفت بارداری، این ترشحات بیشتر نیز خواهد شد. اگر ترشحات شما زرد رنگ شده است، بوی عجیبی می‌دهد یا در اطراف واژن خارش و سوزش دارید، توجه داشته باشید که این علائم طبیعی نیست و باید توسط پزشک بررسی شود.

158. آیا خوردن شکلات در بارداری خطری ندارد؟

خوردن شکلات برای خانم‌های باردار در حد متعادل بی‌خطر است.

159. آیا می‌توانم در بارداری زعفران بخورم؟

اگر مقدار کمی از آن در غذا باشد، اشکالی ندارد، اما دم‌نوش حاوی زعفران، ممنوع است.

160. آیا در طول بارداری باید مکمل کلسیم بخورم؟

بله پزشک شما مکمل کلسیم در طول بارداری برای شما تجویز میکند

161. آیا خوردن مکمل امگا۳ در بارداری لازم است؟

اگر پزشک نیاز ببیند بله. در طول بارداری مغز شما نیازمند سوخت اضافی است و نقش اصلی برای تأمین سوخت مغزتان به عهدهٔ DHA است که یکی از اسیدهای چرب امگا۳ است و به عملکرد مغز و ترمیم سلول‌های آن کمک می‌کند و برای مادر و جنین لازم است.

162. آیا خوردن ویتامین D به باروری کمک می‌کند؟

بر اساس برخی تحقیقات، بله. دریافت انواع ویتامین‌ها می‌تواند بدن را برای باروری بیشتر آماده کند

163. پزشک فعالیت و ورزش را برایم ممنوع کرده است، چه کار کنم که بیش از حد وزن اضافه نکنم؟

با پزشک خود صحبت کنید و از او بخواهید که جایگزین مناسبی برای غذاهای پرکالری یا کربوهیدرات‌ها به شما معرفی کند.

164. در سونوگرافی من شریان نافی منفرد دیده شده، این به چه معناست؟

به این معناست که بند ناف جنین به جای سه رگ، دو رگ دارد. یک بند ناف معمولی دارای سه رگ خونی است. دو رگ شریانی که وظیفۀ انتقال مواد زاید جنین به جفت را دارند و یک رگ وریدی که اکسیژن و مواد مغذی را از جفت به جنین می‌رسانند. معمولاً جنین‌هایی که بند ناف تک‌شریانی دارند، به صورت عادی زندگی می‌کنند و در آینده مشکلی نخواهند داشت. اما از آنجا که احتمال نقص‌های مادرزادی مثل نارسایی قلب، مشکلات سیستم عصبی، دستگاه ادراری و همچنین ناهنجاری‌های کروموزومی هم وجود دارد، پزشک آزمایش‌هایی درخواست می‌کند تا این موارد را بررسی کند.

165. پزشک تشخیص داده که جفت من پایین است، این موضوع چه خطری دارد؟

معمولاً خطری ندارد، اما بهتر است حتماً توسط پزشک معاینه شوید و نظر قطعی را از او بگیرید. در اوایل بارداری ممکن است در سونوگرافی تشخیص بدهند که جفت پایین است. این موضوع معمولاً خطری برای سلامت بارداری شما ندارد، اما پزشک با توجه به وضعیت و علائم شما ممکن است توصیه کند که بیشتر از قبل استراحت کنید و برخی فعالیت‌ها را برایتان ممنوع کند.

166. غربالگری سه ‌ماهۀ اول چطور انجام می‌شود؟

غربالگری سه ‌ماهۀ اول شامل سونوگرافی NT و آزمایش خون است که به منظور غربالگری و تشخیص احتمال وجود برخی از نقص‌های کروموزومی مادرزادی جنین انجام می‌شود

167. وزن‌‌گیری من در بارداری بسیار زیاد است، چه کار کنم؟

با پزشک خود مشورت کنید و عادت‌های غذایی‌تان را تغییر دهید. وزن‌گیری در بارداری باید تحت کنترل مادر باردار باشد تا به اندازۀ لازم وزن‌گیری کند.

168. بارداری اول من خارج از رحم بود، آیا ممکن است بارداری دوم هم خارج از رحم باشد؟

احتمال حاملگی خارج از رحم وجود دارد. این موضوع را به پزشک خود بگویید، تا او مراقبت‌های لازم را انجام دهد.

169. چطور بفهمم که حاملگی من خارج از رحم است یا خیر؟

حاملگی خارج از رحم را پزشک تشخیص می‌دهد، اما علائم اولیۀ آن درد شکم، لکه‌بینی، درد شانه و نامنظم بودن ضربان قلب است.

170. زمان زایمان را چطور محاسبه کنم؟

با استفاده از تاریخ اولین روز آخرین قاعدگی یا با انجام سونوگرافی، می‌توان زمان تقریبی زایمان را مشخص کرد.

171. آیا می‌توانم در بارداری رژیم لاغری بگیرم؟

خیر. رژیم لاغری در بارداری توصیه نمی‌شود، زیرا ممکن است مانع رسیدن تمام گروه‌های غذایی به بدن شما شود. اگر پیش از بارداری هم اضافه ‌وزن داشته‌اید، می‌توانید با محاسبۀ شاخص ‌تودۀ بدنی خود، میزان وزنی را که در بارداری باید اضافه کنید، به دست آورید و با مشورت پزشک خود غذاهایی مصرف کنید که وزن شما را بیش از اندازه بالا نبرد.

172. آیا سفید شدن واژن ماندگار هست ؟

ارای ماندگاری بالایی است و به دلیل اینکه در کلینیک ما از پکیج روشن کننده استفاده می شود دارای ماندگاری بالایی است.

173. زمان سزارین چطور مشخص می‌شود؟

زمان زایمان سزارین را پزشکتان بر اساس وضعیت شما مشخص می‌کند.ما توصیه می‌شود که سزارین در ۳۹ هفتگی جنین انجام شود.

174. هزینه سفید سازی واژن چقدر است؟

باتوجه به این که از چه روشی (مزوتراپی،کربوکسی تراپی ، آراف ) برای شما استفاده شود هزینه ها متفاوت است.

175. برای سزارین بیهوشی کامل بهتر است یا بی‌حسی موضعی؟

این موضوع را پزشک بیهوشی مشخص می‌کند، اما معمولاً برای مادرانی که مشکل خاصی ندارند، بی‌حسی موضعی ارجحیت دارد.

176. ویار و تمایل به خوردن مواد غیر خوراکی در دوران بارداری به چه علت است؟

ممکن است شما در دوران بارداری تمایلاتی برای خوردن خاک، گچ یا مواد این چنینی داشته باشید. در این شرایط بهتر است به پزشک مراجعه کنید و آزمایش‌های لازم را در مورد سطح ویتامین‌ها و مواد معدنی بدنتان انجام دهید.

177. آیا با جوش شیرین و آب لیمو در منزل می شود سفید سازی واژن رو انجام داد؟

چون این راه حل ها دائمی نیستن و در خیلی از موارد ممکن است باعث ایجاد حساسیت پوستی شوند، توصیه نمی شود.

178. شما کرم خاصی برای سفید کردن واژن می توانید معرفی می کنید ؟

سلام هیچ یک از کرم های روشن کننده واژن به طور دائم سبب روشن شدن واژن نمی شود ، شما می توانید با کمک پکیج روشن کننده واژن ، ماندگاری طولانی داشته باشید.

179. سفید سازی در کدام نواحی انجام می شود؟

در ناحیه واژن، مقعد ،زیربغل و کشاله ران

180. سیگار کشیدن در بارداری چه خطری دارد؟

در دوران بارداری باید تا حد امکان سیگار کشیدن را محدود کنید. چراکه سیگار کشیدن در بارداری می‌تواند عوارض زیادی برای شما و جنینتان به همراه بیاورد. از جمله این عوارض می‌توان به زایمان زودرس، وزن کم نوزاد هنگام تولد، سقط جنین یا مرده به دنیا آمدن جنین و نقایص هنگام تولد اشاره کرد.

181. علت سوزش معده و تنگی نفس در اواخر دوران بارداری چیست؟

اکثر مادران در اواخر دوران بارداری این احساسات ناخوشایند را تجربه می‌کنند. علت این امر وزن گرفتن جنین و بزرگ‌تر شدن رحم است که به معده و قفسه سینه فشار وارد می‌کند.

182. آیا امکان بارداری بدون داشتن دخول نیز امکان‌پذیر است؟

اگر انزال در نزدیکی دهانه واژن انجام شود بارداری غیرممکن نیست. اما به طور کل می‌توان گفت احتمال بارداری بدون دخول بسیار کم‌تر از حالت عادی است.

183. آیا دختران باکره هم می توانند سفید سازی واژن رو انجام بدهند؟

بله سفید کردن واژن هیچ ربطی به پرده بکارت ندارد ، بنابراین دختران باکره هم می توانند سفید کردن واژن را انجام دهند.

184. آیا در بارداری می‌توان آنتی‌بیوتیک تتراسایکلین مصرف کرد؟

خیر، برخی آنتی‌بیوتیک‌ها مثل آنتی‌بیوتیک‌های گروه تتراسایکلین برای دورهٔ بارداری ناایمن هستند.

185. چه خوراکی‌هایی باعث باهوش شدن بچه می‌شود؟

کودک باهوش، کودکی است که در جنینی رشد مغزی خوبی داشته است. برای این که رشد مغزی جنین شما مناسب باشد، بهتر است پیش از بارداری با مشورت پزشک خود، مصرف فولیک اسید را شروع کنید و مصرف آن را در طول بارداری هم ادامه دهید.

186. چه عواملی ریسک بارداری خارج از رحم را بیشتر می کنند؟

برخی از مواردی که احتمال بارداری خارج رحمی را برای شما بیشتر می کند عبارتند از: – سابقه بارداری خارج از رحم. اگر قبلاً این نوع حاملگی را تجربه کرده اید، به احتمال زیاد بارداری دیگری نیز خواهید داشت. – التهاب یا عفونت های منتقله از طریق مقاربت جنسی، مانند سوزاک یا کلامیدیا می تواند باعث التهاب در لوله ها و سایر اندام های مجاور شود و خطر بارداری خارج از رحم را افزایش دهد. – درمان های باروری. برخی تحقیقات نشان می دهد زنانی که لقاح آزمایشگاهی (IVF) یا روش های درمانی مشابه داشتند، احتمالاً بارداری خارج رحمی خواهند داشت. ناباروری به خودی خود نیز ممکن است خطر بارداری خارج از رحم را در شما افزایش دهد. – جراحی لوله. جراحی برای اصلاح لوله رحم بسته یا آسیب دیده می تواند خطر بارداری از خارج رحم را افزایش دهد. – انتخاب کنترل بارداری. احتمال بارداری هنگام استفاده از دستگاه داخل رحمی (IUD) نادر است. با این حال، اگر با وجودIUD در جای خود باردار شوید، احتمال بارداری خارج رحمی وجود دارد. بستن لوله، یک روش دائمی برای جلوگیری از بارداری است، اگر بعد از این روش باردار شوید، ریسک بارداری خارج از رحم افزایش می یابد. – سیگار کشیدن. مصرف سیگار دقیقاً قبل از بارداری می تواند خطر بارداری خارج از رحم را افزایش دهد. هرچه بیشتر سیگار بکشید، خطر بیشتر خواهد بود.

187. حاملگی خارج رحمی چه علائمی دارد؟

• درد شدید در شکم یا لگن همراه با خونریزی واژینال • سبکی شدید یا غش کردن • درد شانه

188. چه نیازی به مشاوره قبل از اقدام به بارداری وجود دارد؟

پزشک با بررسی شرح حال، سابقه ی خانوادگی، سابقه ی جراحی و… به نکات مهمی دست می یابد. بنابراین فرصت مناسبی برای اصلاح و درمان مشکلات احتمالی قبل از بارداری وجود دارد.

189. آیا نیاز به انجام آزمایش قبل از بارداری می باشد؟

بله انجام یک سری تست ها مانند؛ آزمایش خون، تیروئید، هپاتیت، ایدز، سرخچه، آزمایش ادرار و بررسی وضعیت ایمنی بدن در برابر سفلیس، قبل از اقدام به بارداری امری ضروری و مهم می باشد.

190. همسرم چهار ماه باردار هستند و اینکه خیلی حالت تهوع و دل پیچه دارند و اذیت می شوند . این نشانه ها طبیعی و نرمال است ؟

تهوع یکی از علائم ویار دوران بارداری است ولی اگر خیلی اذیت می شوند باید به پزشک مراجعه کنند و دارو مصرف نمایند .