افتادگی لگن چیست؟
افتادگی لگن وضعیتی است که در آن کف لگن (شامل ماهیچه‌ها، رباط‌ها و بافت‌هایی که اندام‌های لگن را در جای خود نگه می‌دارند) برای حمایت از اندام‌ها و نگه داشتن آن‌ها در جای خود ضعیف می‌شود. ماهیچه های کف لگن مانند یک زنجیره قوی عمل می کنند که اندام هایی مانند واژن، رحم، مثانه و روده را نگه می دارد. اگر این عضلات شل شود یا آسیب ببینند، اندام های نگهدارنده از جای خود خارج می شوند.
افتادگی اندام لگن یکی از انواع اختلالات کف لگن است که علائمی مانند بی اختیاری ادرار و مدفوع ایجاد می کند. گاهی اوقات افتادگی های لگن با سایر اختلالات لگنی همراه است.


انواع مختلف افتادگی اندام لگن چیست؟
نوع افتادگی کف لگن بستگی به این دارد که ضعف کف لگن در کجا رخ می دهد و کدام اندام تحت تاثیر قرار می گیرد.
افتادگی دیواره جلویی واژن (پرولاپس مثانه): ضعیف شدن عضلات کف لگن در بالای واژن می تواند مثانه را جابجا کرده و برآمدگی در واژن شما ایجاد کند. این نوع پرولاپس به نام سیستوسل نیز شناخته می شود. افتادگی دیواره قدامی واژن شایع ترین نوع این عارضه است.
افتادگی دیواره خلفی واژن (پرولاپس رکتوم): ضعیف شدن عضلات کف لگن بین واژن و رکتوم می تواند باعث افتادگی راست روده و بیرون زدگی به دیواره خلفی واژن شود. به این نوع افتادگی، فتق رکتوم نیز گفته می شود.
انتروسل: ضعیف شدن عضلات لگن می تواند باعث افتادگی روده کوچک و بیرون زدگی به دیواره واژن یا بالای واژن شود.
افتادگی رحم: ضعیف بودن کف لگن می تواند باعث افتادگی رحم به داخل کانال واژن شود.
افتادگی واژن: ضعیف شدن عضلات کف لگن می تواند باعث افتادگی بالای واژن (قوس واژن) به داخل کانال واژن شود.


چه کسانی تحت تاثیر افتادگی لگن هستند؟
افراد هر دو جنس ممکن است پرولاپس لگن را تجربه کنند، اما زنان بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند. مردان ممکن است دچار افتادگی مثانه و رکتوم شوند.


افتادگی لگن چقدر شایع است؟
تقریباً 3 تا 11 درصد از زنان دچار افتادگی لگن می شوند. حدود 37 درصد از افراد مبتلا به اختلالات کف لگن،  بین 60 تا 79 سال سن دارند. بیش از نیمی از این افراد 80 سال یا بیشتر سن دارند. البته این عارضه در هر فردی علائمی ایجاد نمی کند. به همین دلیل بسیاری از افراد برای تسکین علائم خود به پزشک مراجعه نمی کنند. بنابراین، تشخیص دقیق این عارضه در افراد دشوار است.

                                             

درمان این اختلال به دو صورت جراحی و غیر جراحی ارائه میگردد که در زیر به آن میپردازیم:

درمان جراحی: پرولاپس های لگنی یک جراحی بسیار پیشرفته بوده که حتما باید توسط یک فلوشیپ فوق تخصصی اختلالات کف لگن انجام گردد.

درمان های غیر جراحی:  از درمان های غیر جراحی میتوان به تکنولوژی RF و لیزر و Pessary  ( پساری یا حلقه ) اشاره کرد.

تکنولوژی RF و لیزر یک نوع درمان غیر جراحی و غیر تهاجمی است  علاوه بر سریع و سرپایی بودن ، بدون نیاز به بیهوشی بوده و بدون ایجاد درد و خونریزی و زخم طی مدت جلسات کم میتواند موجب بهبودی شما گردد. از دیگر مزایای این روش میتوان به عدم نیاز به دوره نقاهت ، بدون نیاز به دارو، بدون ایجاد اختلال در روابط زناشویی اشاره کرد.

(پساری) یا حلقه: در این روش با قرار دادن حلقه ایی درون واژن موجب هدایت و پشتیبانی اعضای لگنی که دچار افتادگی شده اند ؛ به محل اصلی خود میشود. این روش برای افرادی که دچار مشکلات قلبی ،فشار خون بالا ، سن بالا  و... که موجب میگردد کاندید مناسبی برای جراحی نباشند و یا خواهان جراحی نیستند توصیه میگردد.انجام این روش اصلا دردناک نبوده و تمامی مراجعینی که از این روش استفاده میکنند بسیار راحت و رضایتمند بوده اند به گونه ایی که این روش را به دیگران نیز توصیه می کنند.

 

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است، و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز، و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است، و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز، و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد، کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته حال و آینده، شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد و زمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی، و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.